MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZBAN’da TİS tamam: En düşük maaş 26 bin TL!
Ekonomi
17 Ekim 2023 Salı 15:58

İZBAN’da TİS tamam: En düşük maaş 26 bin TL!

İZBAN’da görev yapan 315 personeli ilgilendiren 6. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Demiryol-İş Sendikası ile İZBAN yetkilileri arasında imzalanan sözleşmeye göre en düşük maaş 26 bin TL oldu. Demiryol İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral sözleşme ile ilgili olarak, 'İşveren kayıplarımızı gördü' dedi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın(TCDD) ortak işlettiği İzmir’in şehir içi ulaşım yükünü çeken İZBAN’da TÜRK-İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası ile İZBAN yetkilileri arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

İZBAN bürokratları ve sendika arasında süren görüşmelerin sonucunda 315 işçiyi ilgilendiren 6. dönem sözleşmesine imzalar atıldı.

EVLİ PERSONELE EN DÜŞÜK MAAŞ 27 BİN TL
2 yıllık sözleşmeye göre evli bir İZBAN personelinin en düşük maaşı 27 bin TL olacak. Evli olmayan personel için en düşük ücret 26 bin TL olacak.

6 AYDA BİR ENFLASYON ARTI REFAH PAYI ARTIŞI
2 senelik sözleşmede artış oranları 6 aylık periyotlara bölünürken ikinci ve üçüncü 6 aylık periyotta enflasyon artı yüzde 2 refah payı, son 6 aylık periyotta ise enflasyon artı yüzde 1’lik refah payı artışı sağlanacak.

GECE ÇALIŞMA ÜCRETİ YÜZDE 36’YA ÇIKTI!
Sözleşmeye göre günlük yevmiye üzerinden hesaplanan ve saat 20:00 ile 06:00 arasında çalışan personeli ilgilendiren gece çalışma ücreti yüzde 15’ten yüzde 36’ya çekildi. İşçi tarafını sevindiren sözleşmeyle birlikte günlük yevmiyeler en yüksek 660 TL’yi, en düşük ise 580 TL’yi buldu. Sözleşmede sorumluluk risk tazminatlarında da iyileştirme yapılırken, gıda yardımı ise aylık 500 TL’den 1500 TL’ye çıktı.

"İŞVEREN KAYIPLARIMIZI GÖRDÜ’’
Demiryol İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral işçileri sevindiren sözleşme ile ilgili, ‘’Biz sendika olarak her türlü mücadeleyi yaptık yasal haklarımızı kullanıyoruz. Metro sürecinde yaşadık orada grev hakkımızı kullandık. Burada da işveren de sağduyuluydu. Kayıplarımızı gördü. 60 günlük süreç içinde sözleşmemizi masada imzaladık. Hiçbir sorun çıkmadı’’ açıklamasında bulundu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir