MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aksünger’den çok sert ‘7 Ocak’ mesajı: Kendi iç savaşını yapanların…
Politika
2 Ocak 2018 Salı 11:54

Aksünger’den çok sert ‘7 Ocak’ mesajı: Kendi iç savaşını yapanların…

CHP İzmir İl Binası’nda basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, gazetecilerin il kongresine yönelik Kocaoğlu'nun başlattığı çalışma ve önerdiği uzlaşı adayla ilgili sorusuna sert yanıt verdi. Aksünger, “Memlekette iç savaşa yönelik yasalar çıkarken, kendi iç savaşını yapanların parti içinde olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

GERÇEKİZMİR – CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde 1.5 yıldır süren ve yerinde takip ettiği Reza Zarrab davası hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Aksünger, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda, pazar günü gerçekleştirilecek il kongresi hakkındaki sorulara da yanıt verdi.

Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il kongresine yönelik başlattığı çalışma ve uzlaşı aday olarak önerdiği Deniz Yücel’le ilgili soruyu sert mesajlarla cevapladı.

Aksünger şunları söyledi: Bu süreçte parti açısından üzüntü verici durum yaşandı. Kimsenin kavga etme lüksü yok. KHK’ların çıktığı günün ertesi toplantılar yapılmasını doğru bulmuyorum. Genel Başkan ve Genel Merkez tarafından kimse görevlendirilmedi. Örgüt neyi öngörüyorsa genel merkez gerekli tevazuyu gösterir. Ne genel başkanın ne genel merkezin bir adayı var. Memleket ne halde... İç savaşa yönelik yasalar çıkarken, kendi iç savaşını yapanların parti içinde olmasına izin vermeyeceğiz…

Aksünger'in öne çıkan diğer mesajları ise şöyle: 

‘BYLOCK’ YÜZÜNDEN  11 BİN 480 MAĞDUR 
2016 yılında, kendimizi sorumlu hissederek, 'Bu konu nedir, savcılar ne iddia ediyor, 'ByLock'u yapanlar, kullananlar kimlerdir?' diye rapor hazırladık. En son savcılığın verdiği karara baktığımız zaman sonuç kısmında bu kararı, o günden görerek, söylenen hikayeler de göreceksiniz. Acı olan şu; Bu, gerçekten doğru mu, değil mi? Bunların hepsi, soru işareti. 11 bin 480 kişinin telefonuna bu şekilde yüklendiği iddiasını desteklemez. Bunun olması için en azından yüzde 50'sinden fazlasının telefondaki şifreleri bilinmesi lazım ya da mail şifrelerinin bilinmesi lazım. Böyle bir operasyon yapılamaz. Bu, daha çok münferit bir olaydı. Topluca yapılacak, bir olay değildi… 

'BAKANLIK İSİMLERİ AÇIKLASIN'
Hükümet ve savcılık olarak bugün söylediklerini ispatlayabilseler, yazışmaları açıklarlar. Hiçbir savcının, avukatın bunu açıkladığını gördünüz mü? Yazışmanın ne olduğunu neden açıklayamıyorlar? Çünkü ellerinde yok. Gerçekten FETÖ'cü olup, yargıyı ele geçirttiğimiz devletin içinde olanların hepsini aklamış oluyorsunuz. AİHM, iç hukukta belirtilen şeylere bakmayacak. Sözleşmeler, burada Anayasa'nın 90. maddesi iç hukukun üzerinde olacak. Bu davalar, AİHM'e gidecek. 'ByLock' üzerinden mallarına el konulan herkes, malını mülkünü geri alacak. Mallar nerede? Hazineye devrettiniz, yandaşlara sattınız. Bu parayı kim ödeyecek? Vatandaşın sırtından alınacak. Manevi tazminat haklarını kim ödeyecek? Bu 11 bin 400 kişi arasında birkaç tane solcu liberal çıkartacak. Bunların içinde kaç tane AKP milletvekili, siyasetçi var; bilinmiyor. İçişleri Bakanlığı'nın hepsini isim isim, görevleri nedir açıklaması lazım. Sadece eleştirmiyoruz, çözüm önerilerini de o zaman söyledik.

ZARRAB DAVASI: SUÇ SABİTLENİNCE HALK BANKASI'NA CEZA VERİLECEK
Bu dava, ne zaman başlıyor? Kumpas operasyonlarının yapıldığı dönem. 2007 yılında, Edirne'de 202 kilogram eroin yakalanmıştı. Eroinin bağlantılarında İstanbul'da bir döviz bürosu sahibine ulaştılar. Bu isim Abdullah Happani'ydi. Yani Reza Zarrab'ın ortağı. ABD'de gıyabında yargılanan 7 kişiden biri. Devlet bunları bilmiyor muydu? Biliyorlardı. Türkiye'ye 10 milyar dolar civarında ceza verileceği söyleniyor. Bunu ödemek zorundayız. Ödemezsek bir dolar bankalarımızdan para aktaramayız. Peki Mehmet Hakan Atilla'ya ne olacak? 5 yıl falan ceza alacak. Mehmet Hakan Atilla, günah keçisidir. Zarrab da söyledi. Zafer Çağlayan ve Süleyman Aslan'ı söyledi. Suç sabitlenince Halk Bankası'na ceza verilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nurettin gelmez
 2 Ocak 2018 Salı 20:14
Erdal bey bir konuşma yapmış. Madem kritik bir sürece girildiğini ve 2019 yılının ne kadar önemli olduğunu genelmerkez yenimi anlamış. İlçe seçimleri bitmiş parti yenilenecek eskisi gibi olmayacak gibi sözler söyleniyor. Daha önce tedbir niye alınmadı. Bir delege seçimini bile beceremeyen kim. İlbaskan adayları niye genelbaskan dan icazet istiyor ve genelbaskan niye kardeşim git ildelegelerine kendini anlat demiyor fotoğraf çektiriyor. Bu doğru bir görüntü değildir. Yıllar önce rahmetli Demirel Amerikan başkanı ile fotoğraflarini gazetelerde paylaşıyordu ve adalet partisine başkan oldu. Belediye başkanları örgüte müdahale etmesini dedi. Peki genelbaskani takan oldumu.
 PARTİLİ
 2 Ocak 2018 Salı 18:09
Aziz Kocaoğlu kendi istikbalini düşunuyor. Bunu sizde biliyor ve göruyor olmalisiniz. Aziz kocaoglu partiyi bolmeye calisiyir her halde. Neden genel baskan bu konuda aciklama yspmiyor. Yada mevcut belediye baskanlarinu arayarak aziz baskan sizi ararsa cevap vermeyin bana bilgi verin demiyor. Aziz baskan belediye baskanlarina baski yapma ihtimali cok yuksek. Birde devlet memurlari en son 65 yasinda emekli oluyor. Aziz baskan kac yasinda. Emekli yapin artik aziz baskani
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir